I Algoritmisk kunst skal eleverne lære om matematisk argumentation og logik, når de arbejder med øvelser, der kræver matematisk ræsonnement og logisk tænkning. Eleverne kan undersøge forskellige former for algoritmisk kunst og diskutere, hvordan matematik spiller en rolle i skabelsen af disse kunstværker. samtidig med at de skaber kunstværker ved hjælp af algoritmer, der skaber mønstre, fraktaler og andre former for kunst.
I kompetenceorienteret matematikundervisning er der fokus på at udvikle elevernes matematiske kompetencer, som omfatter evnen til at anvende matematiske begreber, metoder og strategier i praksis, at forstå matematiske sammenhænge, at kommunikere matematisk og at reflektere over matematiske problemstillinger.
Eleverne opfordres til at anvende deres matematiske viden og færdigheder i autentiske kontekster, hvor de skal undersøge, analysere og løse komplekse problemer og udfordringer. Undervisningen kan omfatte projektbaserede opgaver, case-studier, gruppearbejde og debatter, hvor eleverne kan samarbejde og kommunikere om matematiske problemstillinger.
Mål-Praksis-Modellen (MPM) er en ramme eller tilgang inden for matematikundervisning, der fokuserer på matematiske kompetencer, på at definere klare mål for elevernes læring, skabe praksisser og aktiviteter, der fremmer disse mål, og derefter evaluere elevernes fremskridt baseret på deres præstationer i disse praksisser. Modellen er udviklet for at styrke elevernes matematiske kompetencer og forståelse.
MPM er en iterativ tilgang til undervisning, hvor læreren justerer sin undervisningen og praksisserne baseret på elevernes reaktioner og fremskridt. Det er vigtigt at skabe et understøttende læringsmiljø, hvor eleverne føler sig trygge ved at eksperimentere, fejle og lære af deres erfaringer. Modellen sigter mod at udvikle matematiske kompetencer, der kan overføres til virkelige situationer og styrke elevernes matematiske forståelse på dybere niveauer.
Se også NCUMs hjemmeside: Mål-praksis-modellen
Ræsonnementskompetencen i matematik er en central del af den danske folkeskoles matematikundervisning.
Ræsonnementer handler om at kunne analysere og forstå matematiske sammenhænge, trække logiske konklusioner og argumentere for matematiske løsninger på problemer.
Undervisningen i ræsonnementskompetencen i matematik tager udgangspunkt i konkrete problemstillinger og situationer, hvor eleverne skal bruge matematikken til at løse problemer og træffe beslutninger. Eleverne opfordres til at diskutere løsningsmetoder og argumentere for deres valg af løsning.
I videoen med Tomas Højgaard kan du kort høre om, hvordan ræsonnementskompetencen er vigtig for arbejdet med algoritmisk kunst.
Ræsonnementer handler om at kunne analysere og forstå matematiske sammenhænge, trække på logiske konklusioner og argumentere for matematiske løsninger på problemer. I videoen under modellen fortæller Tomas Højgaard uddybende om modellen og ræsonnementskompetencen.
Ræsonnementsmodel
Copyright © Alle rettigheder forbeholdes